Je Neus wijst de Weg!

July 5, 2013

Ieder jaargetijde heeft zijn eigen flow en je ziet in de natuur welke veranderingen er door het jaar heen plaats vinden, van loslaten in de herfst tot een nieuw begin bij ontluikende blaadjes in de lente. Ook de beweging van de zon en de maan hebben van oudsher invloed op ons leven. Bij volle maan zijn mensen meetbaar agressiever en worden er traditioneel meer baby’s geboren. Veel mensen slapen onrustig bij volle maan, een rustgevende geur zoals lavendel of sandelhout kan er dan voor zorgen dat je makkelijker doorslaapt. Verschillende bloemen en kruiden worden speciaal bij volle maan geplukt, omdat de geur dan het sterkst is en de concentratie werkzame stoffen het hoogst. De natuur en de bijbehorende seizoenen hebben invloed op ons, of we dat nu willen of niet.

Door mee te bewegen met de natuur en rekening te houden met het seizoen wordt ons leven een stuk aangenamer. Niet alleen door je kleding aan te passen aan de temperatuur, maar ook op andere vlakken loont het om stil te staan bij welk jaargetijde het is. Geur kan je hierin ondersteunen en als je goed luistert dan gaat dat eigenlijk vanzelf.

In de zomer hebben de meeste mensen een voorkeur voor lichte, verfrissende geuren. Terwijl men in de winter vaak voor warme en kruidige geuren kiest. Toevallig zijn die ‘winterse geuren’ ook meestal de oliën die de weerstand verhogen, de lucht helpen zuiveren en ondersteunen bij verkoudheid en griep. En laat dat nu net zijn wat je in die donkere maanden kunt gebruiken. Zo zorgt je neus er eigenlijk voor dat de ‘juiste’ geur gekozen wordt. Door een geur te kiezen die je het meest aanspreekt, kies je onbewust die geur die je het meest ondersteunt met wat je op dat moment kunt gebruiken. Je neus vertelt je welke geur het meest geschikt is. Lekker = goed.

Krachtige geuren voor in de herfst en winter zijn Healthy Air, Healthy Air Kids en Healthy Winter.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes