In 3 Geurende Stappen Luisteren Naar Je Gevoel

July 5, 2013

Geur en essentiële oliën zijn heel krachtig. Ze kunnen het fysieke en emotionele lichaam op diverse manieren ondersteunen. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat ze je ook kunnen helpen om beter verbonden te zijn met je intuïtie. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen om beter “in je lijf” te zitten. Het is namelijk makkelijker om contact te maken met je gevoel als je goed geaard bent. In onderstaande 3 stappen kun je lezen hoe geur je kan helpen om te luisteren naar je gevoel:

1. Aarden

Dit betekent dat de energie evenredig verdeeld is over je lijf en dat niet alles zich concentreert in je hoofd. Veel mensen zijn onvoldoende geaard. Dit komt vaak omdat ze overdag veel met hun hoofd bezig zijn en weinig fysieke activiteiten verrichten. Als je vaak koude voeten hebt dan is dit een indicatie dat je niet goed geaard bent. Het grootste gedeelte van je energie heeft zich dan letterlijk geconcentreerd in je hoofd waar je hersenen hard aan het werk zijn. Door bv. te wandelen verdeel je de energie beter over je lichaam en zal de doorbloeding in je voeten ook beter worden. Essentiële oliën kunnen je hier ook bij helpen. De geur van dennenolie bijvoorbeeld. Dit heeft bijna hetzelfde effect als een wandeling in het bos. Doe 1 druppel dennenolie op een tissue en adem dit een paar keer diep in.

2. Stilte

Zoek de stilte op en zorg dat je niet afgeleid wordt. Leg de telefoon van de haak en zorg dat je comfortabel zit met een rechte rug en je voeten plat op de grond. Als je wilt kun je een korte meditatieve oefening doen. Heb je moeite om stil te zitten of racen er nog steeds allerlei gedachten door je hoofd? Lavendelolie kan je hierbij helpen. Masseer een druppel pure lavendelolie in op je slaap (aan beide kanten) en geniet even van de heerlijk ontspannende geur. Je voelt vanzelf dat je als het ware in je lijf zakt en volledig aanwezig bent.

3. Durven luisteren

Neem nu een concrete vraag in gedachten (of schrijf die van tevoren op een papiertje). Probeer niet te oordelen en geen conclusies te trekken. Analyseren mag straks pas. Onze hersenen zijn er m.n. op getraind om situaties te analyseren en te beoordelen. Om je oordeel even uit te stellen, vraagt wat oefening dus wees niet te streng voor jezelf. Focus je op je ademhaling en doe een druppel Iris essentiële olie op een tissue. Adem een paar keer op je gemak de geur in en leg de tissue daarna op je schoot. Je kunt de Iris olie uiteraard ook verdampen in een aromaverdamper i.p.v. een tissue te gebruiken. Deze exclusieve olie helpt je te vertrouwen op je gevoel en stimuleert je rechter hersenhelft. Laat nu diverse antwoorden opborrelen vanuit je binnenste. Neem hier minstens 5 minuten de tijd voor. Kijk eens of je jezelf kan verrassen met een onverwacht of origineel antwoord of oplossing voor je vraag. Durf vervolgens je gevoel en dit inzicht te volgen…

Wil je meer leren over luisteren naar je gevoel? Dan is een live TeleChannel misschien iets voor jou. Klik hier voor een gratis audio-opname van een live TeleChannel.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes