Engelengeur & Zonneschijn

July 3, 2013

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat het even tegen zit en je wat extra steun, aandacht en warmte kunt gebruiken. Ik in ieder geval wel. Om je te omringen met die gewenste deken van verzorging, liefde en aandacht kan geur een ondersteunende rol spelen. Zeker in de vorm van essentiële oliën, die door de rechtstreekse invloed op het limbisch systeem* je fysieke en emotionele welzijn kunnen beïnvloeden.

De volgende oliën bieden je extra warmte, zonneschijn en ondersteuning in deze koude en toch nog donkere dagen van het jaar. Je kunt deze oliën gebruiken in combinatie met andere oliën of alleen.

Kardemom

Kardemom staat binnen de Ayurvedische geneeskunde bekend als één van de belangrijkste verwarmers. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt in de Indiaanse keuken. De geur van kardamom is zeer aromatisch en kruidig zoet. Bij verdamping werkt kardemom verfrissend en versterkend en, niet verrassend, het verwarmt het lichaam. Deze olie werkt ook ondersteunend bij vermoeidheid en concentratieproblemen.

Vanille

Vanille is één van de meest populaire smaakstoffen en de donkerbruine vanillestokjes en –olie zijn een kostbaar goed. De donkere kleur van de vanilleolie geeft aan dat de olie afkomstig is van de echte plant en is daarmee een indicatie van de kwaliteit. Via verdamping bezit vanilleolie verwarmende en kalmerende kwaliteiten. Bovendien verlicht het diverse spanningen. Daarnaast is de geur heerlijk parfumerend. Vanille, het belangrijkste bestanddeel van vanille, schijnt verwant te zijn aan menselijke feromonen en daarom op ons een grote aantrekkingskracht uit te oefenen.

Sandelhout

Sandelhout heeft een specifieke, herkenbare geur die lang blijft hangen in een ruimte. De intense, warme en houtachtige geur wordt vaak gebruikt tijdens meditaties en is van oudsher een favoriet ingrediënt voor parfumeurs. Sandelhoutolie neemt spanningen weg en is goed in te zetten bij depressie en slapeloosheid. Door de verzachtende en kalmerende kwaliteiten staat een bad ’s avonds met deze olie bijna garant voor een heerlijk ontspannen slaap.**

Deze geuren heb ik gecombineerd in de nieuwe geur “Angel Wings”, aangevuld met groene anijs en cederhout. Deze verwarmende olie verwarmt je van binnenuit. Ik heb de geur opgedaan terwijl ik dit stukje schrijf en ik geniet van de kruidige lucht en diepgang in de olie. Het is alsof ik omhuld wordt door een warme deken. Bovendien staan deze 3 geuren ook bekend als afrodisiacum, dus wellicht dat dat ook invloed heeft op het hemelse gevoel 😉 Deze geur is hier verkrijgbaar in een parfumroller zodat je de olie meteen op de huid kunt gebruiken.

Testimonial Angel Wings
“Ik heb ‘m en hij is echt heeeeerlijk. Aanrader!”
Brigitte van Tuijl

* limbisch systeem = het limbisch systeem is onderdeel van de grote hersenen en evolutionair gezien een van de oudste delen van de hersenen. Het bestaat uit verschillende centra die betrokken zijn bij emoties, het autonome zenuwstelsel, het geheugen, het hormonale stelsel en de primaire centra die o.a. honger, dorst en seksuele verlangens controleren. Het is tevens de plaats in de hersenen waar de informatie omtrent een geur wordt verwerkt.
**Bij gebruik in bad: vermeng de essentiële olie altijd met een neutrale badolie, douchegel of andere emulgator, zodat de olie niet op het water blijft drijven. Zie hiervoor in de shop onder neutrale oliën.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes