Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/2brighteyes.com/httpdocs/wp-content/themes/basstheme/functions.php on line 439

De Eerste Stap naar meer Balans

July 3, 2013

Balans is op dit moment een van de sleutelfactoren. Als je in balans bent, kun makkelijker grote stappen vooruit nemen en ben je geaard genoeg om volledig in je kracht te gaan staan.

Een van de deelnemers van het TeleChannel vroeg hoe ze de balans tussen werk en privé kon bewaken. Volgens mij geldt het antwoord voor meer mensen die op zoek zijn naar balans:

“Je weet zelf diep in je hart wat je moet doen om de balans te herstellen. Jij bent de enige die voor de benodigde verandering kan zorgen. Je weet zelf het beste wat je nodig hebt om weer in balans te zijn. Kijk naar de signalen die je misschien niet altijd ziet of wilt zien. Ook kleine stapjes kunnen je al heel wat verlichting brengen. Zelfs als het de dagelijkse klusjes zijn, waar je kiest om ze niet te doen of niet zo perfect/uitgebreid te doen. Misschien kan je wat dingen uitbesteden of door anderen laten verzorgen.

Weet dat je tijd nodig hebt om je lichaam te voeden en te koesteren. Besteed iedere dag minstens 1 uur 100% aan jezelf. Dit heb je nodig om op te laden. Je hebt veel verantwoordelijkheden en voelt vaak nog meer verantwoordelijkheden dan je al hebt. Je neemt veel op je schouders. De suggestie is om te beginnen met dit ene uur om je balans te hervinden en om te doen waar je blij van wordt.

Doe alleen dingen die je honger naar blijdschap, groei en inspiratie stillen. Wat brengt jou de vreugde in je leven waar je naar op zoek bent? Het gaat niet om het plezier dat je put uit je gezinsleven of de voldoening die je uit je werk haalt. Er is een soort plezier dat van binnenuit komt en dat is waar het nu over gaat. Dat kun je alleen jezelf geven, jij weet wat dat is. Spendeer 1 uur per dag hieraan en vervul je eigen behoeften en wensen. Van daaruit zul je helderheid verkrijgen om te weten en te voelen wat de volgende stappen kunnen zijn. Het belangrijkste is om eerst in balans te zijn en standvastig genoeg om te kunnen zien wat er op je af komt.”

Deze tekst is een gedeelte uit het TeleChannel ‘Finding your Balance’. Meld je hier aan voor de gratis audio-opname van dit TeleChannel:

{a131ar1695}

In Balans met Lavendel

Qua geur is lavendel een ideale olie die je kan helpen om balans te vinden. Lavendelolie werkt namelijk ‘normaliserend’. Dat houdt in dat het je energie geeft bij vermoeidheid en dat het je juist helpt ontspannen bij stress. Heel slim van die lavendel 😉 Bovendien helpt het om vanuit je malende gedachten meer in contact te komen met je lijf en rust te vinden.Hier kun je meer lezen over Lavendel of een bestelling plaatsen.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes