Meer energie regel je zo!

July 3, 2013

Meer energie regel je zo!

In deze tijd van het jaar hebben veel mensen behoefte aan wat extra energie. Het einde van de winter en het gebrek aan zonlicht zorgt ervoor dat we wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met behulp van de juiste essentiële oliën kun je moeheid en futloosheid bestrijden! Bij verdamping gaan de aromamoleculen via de neus namelijk rechtstreeks naar het limbisch systeem in de hersenen. Deze centra zijn o.a. verantwoordelijk voor ons hongergevoel, seksuele verlangens, waak/slaapritme, euforie, geheugen en het verminderen van pijn en stress. Daarnaast komen de geurmoleculen via de longen ook terecht in de bloedbaan. Door het verdampen van de volgende oliën zorg je dus voor extra energie op de momenten dat je het nodig hebt.

Citroen

Citroenolie is één van mijn persoonlijke favorieten. Het is een heerlijk lichte en frisse geur en het geeft je meteen meer energie. Het is geen geur die geschikt is om ’s avonds te verdampen. Ooit heb ik vlak voor het slapen gaan citroen verdampt in de slaapkamer. Dat leidde er toe dat ik om 4 uur ’s nachts nog wakker lag… Ideaal dus als je een nachtje door wilt werken of gewoon overdag wat extra energie kunt gebruiken!

Basilicum

Basilicumolie is een uitgesproken ‘groen’ ruikende geur. Basilicum werkt heel verfrissend en motiverend. Het stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen en is daarom ideaal als je lang geconcentreerd moet blijven. Het geeft je extra helderheid en alertheid.

Wake Up!

Deze geur doet veel mensen denken aan de sauna. De combinatie van pepermunt en rozemarijn is activerend en sterk stimulerend. Deze pittige olie geeft nieuwe kracht als je moe bent of zorgt ervoor dat je goed wakker wordt. De frisse tinteling van pepermunt en rozemarijn zet aan tot helder denken en kan je concentratie verhogen. Een ideaal begin van de dag of als opkikker tussendoor. Het werkt echt activerend, dus niet gebruiken vlak voor het slapen… “If you have trouble getting started in the morning, forget the coffee and try adding a few drops of rosemary to your shower gel.” Cathy Gileadi Met deze heerlijke oliën als ondersteuning heb je alles bij de hand om zelf je energieniveau te reguleren! Citroenolie en Wake Up! zijn verkrijgbaar in de webshop.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes