Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/2brighteyes.com/httpdocs/wp-content/themes/basstheme/functions.php on line 439

Hoe krijg je 'vieze luchtjes' weg?

July 3, 2013

Een belangrijk onderdeel van luchtkwaliteit is de geur van de lucht. Aangezien geur in belangrijke mate beïnvloedt hoe we ons voelen, is het essentieel om te zorgen voor een aangename omgevingsgeur. Met behulp van essentiële oliën kunnen onaangename geurtjes verdreven worden en wordt een sfeer gecreëerd waarin je je comfortabel voelt. Hieronder vind je een aantal tips om vieze luchtjes weg te krijgen:

1. Plaats een verdamper Vooral de Chichi verdamper is een uitkomst voor in het toilet en de badkamer. Door de bewegingssensor slaat de verdamper alleen aan als je aanwezig bent. Kies een lekkere geur en het toilet ruikt voortaan altijd fris met een volledig natuurlijke luchtverfrisser.

2. Gebruik lemongrass voor rooklucht De geur van rook is vrij hardnekkig en trekt ook vaak in de bekleding van banken en stoelen. Een essentiële olie die goed kan werken om rooklucht weg te krijgen is lemongrass. Verspreidt de geur met een verdamper of leg een tissue met wat druppels olie op de verwarming.

3. Leg een geursteentje in de auto Kies bijvoorbeeld citroen, dat verzacht andere geuren en zorgt er tevens voor dat je een helder hoofd hebt en je beter kunt concentreren: handig als je lang in de auto zit.

4. Neem een druppeltje pepermuntolie Als je een druppeltje pepermunt oplikt van je handpalm dan geeft dat meteen een frisse adem en een schoon gevoel. Bijkomend voordeel is dat je vooral pepermunt ruikt en dus niet meer zo veel last hebt van eventuele omgevingsgeuren! (gebruik pepermunt niet ’s avonds, dan kan deze stimulerende olie je wakker houden).

5. Gebruik Daycare voor de babykamer Zet een Chichi verdamper of een geursteentje in de buurt van het verschoonkussen. Zo zorg je ervoor dat eventuele nare luchtjes meteen worden verdreven door deze speciale olie. Bovendien werkt het luchtzuiverend en rustgevend. Diverse kinderdagverblijven gebruiken inmiddels onze kindvriendelijke geuren zoals Healthy Air Kids en Sweet Dreams Kids.

6. Druppel wat essentiële olie op het filter van je stofzuiger Door een paar druppels olie op het (stoffen) filter van je stofzuiger te plaatsen, zorg je ervoor dat er voortaan een heerlijk frisse en schone lucht in huis hangt na het stofzuigen.

7. Gebruik citroen voor een frisse koelkast Zorg voor een aangename geur in je koelkast door een tissue met een paar druppeltjes citroenolie in de deur te leggen. Iedere keer dat de koelkast open gaat wordt de geur verspreid. Je kunt je koelkast ook schoonmaken met een sopje van water, afwasmiddel en een paar druppels citroenolie: het ruikt lekker en is meteen desinfecterend.

8. Druppel geurende olie in het putje Meng in je handpalm wat essentiële olie met een scheutje neutrale douchegel. Druppel dit in het badkamerputje en laat het lekker geuren. Kies een wat sterkere olie zoals rozemarijn, pepermunt of eucalyptus voor optimaal effect.

9. Kies lavendel voor de kledingkast Door lavendelolie te gebruiken in de linnenkast ruikt het beddengoed en de kleding ook na enkele maanden nog steeds lekker (handig voor de winterberging). Bovendien helpt het ook om motten buiten de kast te houden.

10. ‘Verdamp’ de etenslucht Sommige kookluchtjes kunnen lang blijven hangen. Behalve lekker luchten en goed ventileren, kan het helpen om even een verdamper aan te zetten. Dan wordt de lucht gezuiverd & verfrist en wordt meteen een heerlijke geur verspreid.

Over het algemeen zijn de wat sterkere geuren het meest geschikt om vieze luchtjes te verdrijven. Onze essence ‘Sparkly Fairy’ is speciaal ontwikkeld voor het verdrijven van vieze geurtjes en bevat dan ook o.a. geranium, lemongrass en limoen. Voor wie een wat subtielere geur zoekt is ‘Lavender Lime’ zeer geschikt. Kijk in onze shop voor meer geuren en mooie aromaverdampers.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes