3 Tips voor meer Plezier!

July 5, 2013

Vandaag staat de geur Jasmijn in het zonnetje. Jasmijn is mijn lievelingsgeur. Die heerlijk geurende jasmijnbloemen op een mooie zwoele zomeravond, heel intens en bijna bedwelmend lekker… Jasmijn staat voor ‘Find the true source of joy in yourself’. Dit klinkt heel logisch, misschien zelfs simpel. Maar in de praktijk blijkt dat toch niet altijd even makkelijk te zijn. Hierbij ontvang je 3 tips om die bron van plezier en geluk in jezelf aan te boren.

1. Tijd met jezelf doorbrengen

Iedereen heeft het nodig om per dag minstens 1 uur door te brengen met zichzelf, iets doen waar je van oplaadt of juist tot rust komt. Een uur waarin je geen verantwoordelijkheden hebt, niet aan verwachtingen hoeft te voldoen. Gewoon een uur even lekker met jezelf bezig zijn. Ik weet dat met de drukke agenda’s van tegenwoordig een uur heel veel lijkt. Maar je zult merken dat dit uur zich ‘terugbetaalt’. Je zult merken dat je fitter bent, mentaal alerter, vrolijker. Daar profiteer je de volgende dag mooi van en je partner, gezin, vrienden, collega’s ook! Zie dit uur als een investering in jezelf, in je gezondheid. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je ontdekt wat je echt nodig hebt en waar je echt blij van wordt.

2. Smile 🙂

Een glimlach werkt niet alleen aanstekelijk (waarmee je de mensen om je heen dus ook een plezier doet) maar het zorgt er ook voor dat er allerlei vrolijke stofjes worden aangemaakt in de hersenen. Je voelt je onmiddellijk beter als je glimlacht. Misschien voelt het de eerste paar tellen wat geforceerd, vooral als er juist helemaal niets te lachen lijkt. Maar hou even vol en je zult al snel merken dat je je beter voelt. Die positieve vibe trekt langzaam door je heen. Glimlach jezelf als het ware naar een vrolijkere dag!

3. Jasmijn

En natuurlijk mag jasmijn niet ontbreken in dit rijtje. “Jasmine is truly a fragrance that enlightens your soul. It helps you to understand that what is blocking you will help you on your way. By conquering your own mountains you will find the true source of love and light within yourself.”

Het is een geur die ervoor zorgt dat je je beter voelt. “Vergeet humeur verbeterende medicijnen en neem uw toevlucht tot een snufje jasmijn”. Aldus het advies van Duitse wetenschappers. Jasmijn blijkt moleculair vergelijkbaar te zijn met het zwaardere valium. De geur van jasmijn neemt angst weg en laat mensen beter slapen, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer iemand aan jasmijn ruikt, belanden de kalmerende moleculen via de neus en de longen in het bloed. En daar gaan ze aan het werk. Verdamp deze heerlijke sensuele geur in de woon- of slaapkamer of geniet van een paar druppels op een tissue en adem het plezier diep in!

Wil je ook meer inzicht in wat jou tegenhoudt? Meld je dan aan voor een gratis Clarity Session.

Iris-van-Ooyen-04
© 2024 Bright Eyes