Iris-van-Ooyen-12

Energie Balans Scan

Er wordt wel gezegd dat 90% van ziekten veroorzaakt wordt door stress. Volgens McKinsey Health Institute1 ervaart wereldwijd één op de vier medewerkers symptomen van burnout.

Stresshormonen verzwakken het immuunsysteem, veroorzaken vroegtijdige veroudering en verhogen het risico op (chronische) ziekten—en bijbehorend verzuim. Dat is al voldoende reden om het stressniveau van uw medewerkers serieus te nemen.

Daarnaast heeft gebrek aan energie meteen effect op de productiviteit, creativiteit (hallo probleemoplossend vermogen!) en iemands onderscheidingsvermogen. Als je moe bent is de kans groter dat je dingen veel persoonlijker opneemt dan wanneer je uitgerust bent en in balans.

De Energie Balans Scan voor uw Organisatie

De Energie Balans Scan is specifiek ontwikkeld om organisaties inzicht te geven in het energie- en stressniveau van hun medewerkers.

Het is belangrijk om de werkdruk en het werkplezier goed te monitoren zodat indien nodig tijdig preventief actie genomen kan worden om burnout en ziekteverzuim te voorkomen.

Aangezien de meeste mensen een burnout niet zien aankomen, is het cruciaal om in een vroeg stadium de eerste signalen van stressgerelateerde klachten op te vangen zodat er preventieve maatregelen kunnen worden genomen.

Dankzij deze praktische tool wordt meteen duidelijk hoe het organisatiebreed gesteld is met de (gepercipieerde) werkdruk en hoeveel medewerkers extra aandacht behoeven dan wel zich in de gevarenzone bevinden als het gaat om overspannenheid of burnout.

Indien gewenst kan de basisvragenlijst uitgebreid worden met organisatiespecifieke vragen.

Iris-van-Ooyen-10

Over Iris van Ooyen, MBA

Iris ondersteunt met veel passie bedrijven, groepen en individuen om beter te presteren. Ze is in staat om snel tot de kern van een probleem door te dringen en oplossingen zichtbaar te maken. Door haar scherpe intuïtie en uitgebreide ervaring ziet ze vlot welke stappen er nodig zijn om bepaalde veranderingen te bewerkstelligen. Ze voorziet iedereen van de benodigde inzichten en praktische actiestappen die u en uw organisatie helpen groeien en schitteren.

Ze is de auteur van Radiant: How to Have All the Energy You Need to Live a Life You Love. En ze begeleidt daarnaast ondernemers en ambitieuze professionals in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

In de afgelopen twintig jaar faciliteerde Iris creatieve sessies, workshops en projecten voor KLM Arboservices, Brink’s Nederland b.v., Van der Breggen BV, Vandrveen, Unicef, KPN, RBVLEAF, Sint Franciscus Gasthuis, OV Bureau Randstad, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Microsoft, Securitas en anderen.

Interesse?

We horen het graag als u interesse heeft en de mogelijkheden voor een Energie Balans Scan, workshop of training voor uw organisatie wilt onderzoeken!

Ieder programma wordt tailor-made ontworpen vanuit de bedrijfssituatie of specifieke uitdaging—of het nu gaat om een halve dag training of een meerdaagse workshop voor uw team of organisatie.

Neem svp contact op via het onderstaande formulier. We doen ons best om zo snel mogelijk te reageren. (Normaliter binnen een werkdag.)

1. McKinsey Health Institute, “Addressing employee burnout: Are you solving the right problem?”, May 27, 2022

    © 2023 Bright Eyes